saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Oslobodzujúci pocit

Dávam výpoveď
Áno dávam výpoveď  v práci, teda aspoň v jednej z tých dvoch...
Končím tam koncom augusta, Už len odpočítavam dni. Je to ozaj fajn pocit že tam končím. Po pravde som to tam už neohol viac vydržať. A prišlo mi to ako večnosť, Pracoval som tam od začiatku roka. Myslím že mi tá práca veľa dala, najmä ohľadom toho, že som sa dozvedel niečo o fingovaní ďalšieho odvetvia. Je celkom iné čítať si o nejakej práci, prípadne získavať informácie takpovediac z druhej ruky, a tú prácu vykonávať.
  Prezradím Vám aj čo to bola za práca, pracoval som (teda do konca mesiaca ešte pracujem) ako operátor call centra.
Takže ak vám niekto za posledných 8 mesiacov volal ohľadom výhodnej ponuky pre Vás, ankety alebo zakúpenia nejakého produktu cez telefón.. možno som to bol aj ja :-)
  Nikdy pred tým som sa nad touto profesiou nezamýšľal, až kým som raz nedošiel na pohovor do firmy ohľadom vykonávania tejto profesie. Samozrejme to som mal ako brigádu. Má to niečo do seba, ale keby som to mal robiť celý život tak asi by som sa zbláznil (aj keď ja som schopný zblázniť sa aj be zjavnej príčiny je to len otázkou času :-) ) Asi si neviete predstaviť aké to je 8 hodín sedieť v práci volať v kuse úplne neznámim ľuďom a každému z niech predniesť asi 3 miútový monológ ohľadom toho čo ponúkate, potom si vypočuť buď rázne odmietnutie, alebo spŕšku nadávok alebo raz za čas narazíte na niekoho, kto si s vami o tom normálne pohovorí a možno si aj objedná ponúkaný produkt.
Je to neskutočne monotónna práca (určite nie monotónnejšia ako práca na linke vo fabrike ale na mňa je to až moc). Dokonca za ten čas čo som túto prácu robil sa u mŇa vyvinula dosť zvláštna schopnosť robiť viac vecí naraz, napríklad som niekomu po telefóne predstavoval produkt a popri tom ako som s ním rozprával som si ešte čítal knihu. Keby mi niekto také niečo povedal pred rokom že dokáŽem tak by som mu neveril... normálne multitasking :-).
  Dá sapovedať že som túto prácu mal rád, aspoň prvých 6 mesiacov asi preto že som tam chodil len sporadicky. Posledné dve mesiace tam chodievam každý deň, a už mi to lezie na mozog. Ale vrátim sa k tomu prečo som túto prácu mal rád... Najmä pre prístup nadriadených pracovníčok voči mne. Bol maximálne ústretový a dalo by sa povedať že až priateľský, a taktiež kolektív ľudí  ktorými som pracoval je tam veľmi dobrý. Sú tam poväčšinou ženy takže by sa zdalo že super práca pre chlapa, ale v konečnom dôsledku to až také skvelé nieje. Keď máte 8 hodín počúvať klebety o nejakej kolegini, alebo celú pracovnú dobu nechcene pozerať niekomu do výstrihu tak je to na nervy. (keďže platí nešahat pouze koukat) ZAse aby ste si nemysleli Že som úchyl, ale keď pred vami sedí celú pracovnú dobu žena s pekným výstrihom, a ešte krajším jeho obsahom, a medzi vami sú len dva monitory a vy jej na ten výstrih vidíte tak chtiac nechtiac sa pozriete. a nech mi nikto nevraví že nie.
  Nuž nakoniec by som zhrnul, že to bola práca ktorá mi dala veľa. Určite iný pohľad na ľudí ktorý túto prácu vykonávajú.
No ale nastal čas pohnúť sa ďalej, pretože už v tej práci nemôžem viac dosiahnuť a už ma tá práca nenapĺňa. A čo je najdôležitejšie... nechodievam tam už rád, a preto nemá zmysle ďalej sa siliť a chodievať tam. A koniec koncov peniaze niesú všetko, aje keď platili dobre.
  Teším sa na ten deň keď sa tam zo všetkými rozlúčim... vážne je to oslobodzujúci pocit.

PS : ak vám najbližšie zavolá niekto s lakavou ponukou, alebo anketou, spomente si na to, že on je tiež človek a pravdepodobne už ste možno aj stý v poradí komu túto otázku položil, skúste mu spríjemniť deň. Vám to zaberie 5 minút a jemu to spríjemní častokrát aj celý deň :-)

 

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    publikované: 14.08.2009 12:27:41 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ze zrovna vcera mi volali..
    ..a povedala som, ze nemam cas. snad som im tym spriemnila den :))
    publikované: 14.08.2009 12:42:39 | autor: slečna petra (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)
    nááhodow veľmi záleží kam sa telefonujúci dovolá...napr. ak nám doma zavrnčí pevná linka, ktorú inak vôbec nepoužívame tak viem vopred odhadnúť, že to je reklama alebo anketa...a aj preto poviem známu vetu: "Nie ďakujem nemáme záujem."... ale ak mi dotyčný volá na mobil...a má sympatický hlas...tak rada pokecám...dokonca naposledy som sa aj fajn zasmiala :)
    publikované: 16.08.2009 13:25:40 | autor: milovana (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014