saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo mám nové ??

Dlho som sa neozval, tak píšem teraz :-)
Čo je nové, v hypernove ? Neviem prečo ma zrovna takúto blbosť napadlo napísat na začiatok ale čo uč... Občas sa zadarí. Takže, momentálne finishujem moje štúdium na univerzite. Píšem diplomovku, z práce som na dva mesiace odišiel, aby som mal cas na diplomku. Takže keď som si to tak zrátal, diplomka ma stoji najmenej 1100 eur. To je to čoho som sa v praxi vzdal aby som mal čas... Teda kúpil som si svoj vlastný čas. Môj čas začína byť taký drahý, že si ho pomaly ani sám nemôžem dovoliť :-) Možno je to vtipné, možno smutné.
Skutočne neviem. Aj napriek veľkej cene moja diplomka pokračuje pomerne pomaly. Problém je v tom, že sa neviem donútiť k tomu aby som na tom robil. Už by som to mal najradšej za sebou. Je to asi najrozsiahlejšia vec, akú som kedy naprogramoval... zatiaľ to má 9 700 riadkov programu. Keď si to predstavím, tak zistím, že si také množstvo predstaviť ani neviem. (a to ako programátor by som mal mať abstraktné myslenie). A to nevravím, že to ešte stále nie je hotové, ešte musím do toho dorobiť kopec funkcionalít a potom napísať o tom 60 strán inteligentných drístov (zvaných aj diplomová práca). Predpokladám Že sa to natiahne na nejakých 12 000 - 15 000 riadkov. Pri mojej produktivite za posledné dni by som potreboval čas do vianoc... Ale musím sa dokopať k tomu aby som to dokončil.
Na druhej strane sa teším... teším sa už na život po škole. Teším sa ako sa vrátim do práce a budem naplno makať, zapýtam si stoličku, stôl, dve veľké LCDéčka k laptopu a poriadny plat. Teším sa na to že budem chodiť do práce... vážne, asi si budete myslieť že som divný ale jednou z mojich požiadaviek v práci bude to, aby som tam musel chodiť. Doteraz to bolo také benevolentné, Že dostanem úlohu riešim ju kde chcem, a pošlem mailom vypracovanú. Ale tento spôsob sa mi neosvedčil, lebo v praxi to vyzerá tak, že dostanem úlohu, celý deň sa tvárim, že na nej robím a večer stále nemám nič spravené. Po dvoch týždňoch takejto práce to zbúcham za posledné dve noci lebo už sa potom kolegovci pýtajú kedy to bude.
A keď budem v robote 8 hodín sedieť tak aspoň sa tomu budem musieť venovať. (asi by majiteľ nebol šťastný keby videl ako sa 7,5 hodiny z pracovného času hrám debilnú hru a 0,5 hodiny som na obede...)
Takže toto plánujem v mojom živote, teším sa na zmenu, lebo intrák mi už ide na nervy, a škola tiež. Veľmi sa teším do práce. Viac ako do práce sa teším na novú kapitolu môjho života...

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. saval
    palce držím-by našiel si pevnú vôľu-dokončil diplomovku a s ňou školu - a zasadol si k pracovnému stolu - kde spokojnosť a peniaze budú kráčať spolu.. :-)
    publikované: 30.03.2012 07:38:37 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Saval,
    som rada, že si sa ozval. Blíži sa finiš, tak makaj. Držím palce, aby sa strany množili, čo najrýchlejšie.


    ==diplomka ma stoji najmenej 1100 eur..... Aj napriek veľkej cene ==čo keby si to začal vnímať asi takto: investoval som do mojej budúcnosti, ako novej kapitoly môjho života, na ktorú sa teším/tak píšeš/ iba 1100 €. Je to veľa? Je to málo? Pre nezamestnaného bohatstvo a pre teba, v svojom fachu jeden mesiac ohrievania stoličky a mozgových závitov. Tak čo je jeden mesiac proti 42 rokom minimálne tej sumy?
    publikované: 30.03.2012 22:18:30 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014