saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Iný ?

možno som iný, možno je to dobré a možno nie...
Tento víkend som prišiel domov, nieje na tom nič neobviklé, ale už dlhšiu dobu zažívam ten istý pocit... Pocit že sem nepatrím. Tento pocit je každým razom keď prídem domov silnejší, neviem síce kam patrím, ale viem že sem nie. V dedine kde som vyrástol je všetko po starom, skoro nič sa tu za tie roky nezmenilo, len ja som akýsi iný. Niekedy sa za to hanbím, ale mám pocit  že mám na viac ako na toto. mám pocit že som z tohto už vyrástol. Kedysi som tu mal najlepších priateľov, vedel som sa s nimi porozprávať o čomkoľvek, ale teraz je to už proste iné, už akosi nenachádzam spoločné témy. Odkedy som odišiel na vysokú tak sa naše cesty a záujmy začali rozchádzať a rozchádzajú sa čím ďalej tým viacej. Dnes si už nemyslím že s týmito ľuďmi mám niečo spoločné. Ako sa rozišli naše cesty, rozišli sa aj naše ciele a sny teda asi v tom zmysle, že moje sny mi pretrvali dodnes a že moje ciele sa snažím naplniť. Nevravím že oni nie, no nemám ten pocit žeby nejaké sny ešte mali. Nechcem nikoho súdiť, len viem že by som nedokázal žiť životom akým žijú oni.
Jeden z mojich priateľov teraz pracuje na stavbe chodieva domov tak raz za dva až tri týždne a približne to, čo zarobí stihne aj prepiť... dal sa tak trocha na alkohol. Ďalší z mojich priateľov, síce skoro vôbec nepije, má stabilné miesto v miestnej firme kde má nenáročnú manuálnu prácu bez väčšej zodpovednosti ale aj bez akejkoľvek možnosti kariérneho rastu. No a posledný z mojich bývalích najlepších priateľov pracuje v miestnej firme na výrobu domácich spotrebičov. Na prácu kašle a viacmenej tam nič nerobí, S ním som zvikol fajčievať trávu keď sme boli ešte na strednej, no ja som s tým prestal keď som šiel na vysokú on pokračoval. Pokiaľ viem fajčieva asi denne len už sa z toho nevie zhúliť, lebo si na to natoľko zvikol, už to asi fajčí len pre chuť. On mi bol asi najbližším z týchto ľudí.
Nechcem teraz ich životy odsudzovať, nechcem ani vravieť že môj život je lepší. Viem len to, že keby som žil ako oni, tak by ma to zabilo. Ja potrebujem cieľ v mojom živote, potrebujem sny, a potrebujem výzvy. Niesom ten, čo sa vzdáva, no niesom ani ten, čo sedí a čaká na zázrak. Možno som šiel na vysokú práve pre to, že vďaka tomu môžem stále snívať. Snívať o tom, že sa mi podarí to po čom túžim. Síce ešte neviem presne čo to je ale na začiatok sa snažím prežiť každý deň tak, aby som sa nikdy pri pohľade nazad nemusel hanbiť za to, ako som ho prežil a aby som nikdy nemusel ľutovať žiadne z mojich rozhodnutí.
Keď sa nad tým zamyslím, asi ma okolie vníma ako čudáka asi som iný. Som iný ako oni, lebo to tak bolo asi vždy len som si to neuvedomoval. Vlastne už od mala som mal vždy iné ciele ako moji rovesníci. Keď ostatný chceli byť smetiarmi, kozmonautmi, vojakmi, či učiteľmi. Ja som chcel byť prezident :-). Už od mala som túžil po tom, aby som niečo v živote dosiahol. No a za touto túžbou idem dodnes. Dnes už síce nechcem byť prezident, ale chcem dokázať niečo veľké. Nechcem byť len ďalším z davu, chcem byť niekým kto z toho davu vyčnieva.
Jedným z dôvodov prečo som šiel na vysokú bolo to, že vďaka tomu môžem stále mať svoje sny, a stále si myslieť že pracujem na ich splnení. Bojím sa toho čo sa stane po dokončení školy, keď  začnem žiť životom ako každý iný. Budem robiť všetko pre to, aby môj život bol iný aj naďalej.
Nakoniec je tu ešte jedna možnosť, možno sa mi nič z mojich snov nepodarí... možno som iný iba v tom zmysle že som blázon a ostatný sú normálny. No to sa ukáže až časom...

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. ludska roznorodost
    Prajem Ti vela stastia v plneni tvojich snov!
    Myslim si ze kazdy sme iny, jednemu vyhovuje to, druhemu zas nieco ine. To ako sa cítiš je prirodzene. Ja som tiez prisla z mensieho mesta do obrovského a nerozumiem ludom, ktori ostali doma . Ale je to ich rozhodnutie, kazdy tuzi po niecom inom, a pokial su spokojni a stastni, so m stastna aj ja.
    Ty mozno nevidis zmysel v tom co tvoji kamarati robia, ale ktovie, oni mozno ano:-)
    publikované: 08.11.2009 11:27:04 | autor: Rivierka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    nespokojnost cloveka posuva dopredu...i ja pochadzam z dediny, bol to moj stred sveta, studovala osm v Prahe a tak som sa domov dostavala zriedkavejsie o to viac som sa tesila...a potom som citila, ze to nie je ono...cakala som od navratu domov nieco viac...cim som starsia, tym viac chapem ludi na vidieku, ktorych zmyslom zivota je dom, zahrada, domace zvierata, deti, vnucata...ziju si svoj zivot plny drobnych radosti a starosti, nelaka ich nic velke, netuzia si nieco dokazovat, a predsa dokazali vela...ziju tak, ako im mnohi v mestach mozu zavidiet...na dedine este stale pretrvava ako samozrejmost vzajomne pomahanie si u susedov, znamych, stretavanie sa pri rodinnych oslavach, neexistuje tam anonymita, vsetci vedia o sebe (takmer) vsetko a nepotrebuju sa hrat na nieco viac...
    mozno som to tu nenapisala tak, ako som chcela, no podstatne je to, ze aj splnenie malych snov stoji za to...
    a nehovor si stale, ze si iny...Tvoji kamarati zvolili iny sposob zivota ako Ty, ine priority, im staci zit to, co ziju...musis si najst kamaratov, ktori zmyslaju podobne ako Ty, aby si mal s kym rozoberat svoje plany. sny, premyslania...
    publikované: 08.11.2009 12:09:26 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. problem je asi v tom,
    že poznám málo ľudí ktorý rozmýšľajú podobne ako ja, teda vlastne žiadnych. Nech sa snažím akokoľvek nikto nenachádzam nikoho, kto by mal zmýšľanie a ciele podobné ako ja.
    Ja ich spôsob života neodsudzujem, len si uvedomujem že by mne nevyhovovalo. Som samozrejme rád ak sú oni spokojný a ani nečakám od nich pochopenie môjho zmýšľania a vlastne to nečakám od nikoho koho poznám, vcelku som si zvikol že si tieto veci nechávam pre seba. Ale bolo by fajn keby som mal niekoho, kto by to chápal...
    publikované: 08.11.2009 13:01:23 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. aaaa
    Ďakujem, za prianie aby sa mi moje sny vyplnili. A aj za to že ste si našli čas prečítať tento článok a napísali par slov k nemu. A ďakujem aj tým ktorý nič nenapísali ale prečítali si to.
    publikované: 08.11.2009 13:04:40 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Saval,
    Už od mala som túžil po tom, aby som niečo v živote dosiahol. No a za touto túžbou idem dodnes. Dnes už síce nechcem byť prezident, ale chcem dokázať niečo veľké. Nechcem byť len ďalším z davu, chcem byť niekým kto z toho davu vyčnieva.===takýto jasný cieľ u mladého muža si zaslúži povedať : Bravoo. Máš cieľ. A za tým ideš a aj ho dosiahneš. Nemusíš sa obávať, že keď sa ti podarí pravidelný denný režim 7,5 hodín denne zvládať, že by si sa nudil. Určite ho nebudeš plniť " len aby sa nepovedalo" , ale bude za tebou vidieť už niečo viac, väčšia ctižiadosť a snaha byť krok dopredu pred ostatnými. Si iní tým, že máš vyššie ciele, ako sú ciele tvojich priateľov. Ohhh, škoda že sa nemôžme rozprávať naživo.
    publikované: 08.11.2009 19:08:44 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ešte jedno
    chcem pripomenúť. Aj ke´d pochybuješ , že budeš prezidentom republiky, môžeš byť predsa prezidentom nejakej výrobnej spoločnosti
    publikované: 08.11.2009 19:10:54 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Nooo vasilia...
    Tak tymto si mi polichotila, dakujem ze mi tak veris asi viacej ako ja sam :-) Uvidime ci sa mi nieco podari. Pre mna by bolo niecim velkym aj manzelka, deticky a mala, ale uspesna firma ktoru by som vybudoval a mohol by som sa tam realizovat.
    publikované: 08.11.2009 19:31:05 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Saval,
    to je v tých cieľoch, ktoré si dᚧ Mier do neba a trafíš orla. Vždy lepšie, ako by sicielil na holuba, a netrafil by si nič.
    Ak sa máš oženiť, oženíš sa, len musíš vedeiť, kto tvoja manželka má byť. Či matkou tvojich detí, alebo len reprezentatívnou barbi, ktoru sa budeš pýšiť. To isté platí aj s firmou. Čo študuješ? Možno sa aj presťahujem, a budem ti pravou rukou???!!!!Cheche ale sa vnucujem
    publikované: 08.11.2009 19:37:40 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Noo
    Studujem informatiku, konkretne informacne systemy, databazove systemy, pocitacove siete, a optimalizaciu.. A este nejake dalsie veci :-) takze asi niecoho z tohto by sa firma tikala.
    A este nieco, barbi urcite nechcem skor tu matku mojich deti, ktoru by som miloval.
    publikované: 08.11.2009 21:04:39 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Ach jaj,
    tak to by som musela, najskôr na školenie k tebe chodiť, aj keď i mňa určitým spôsobom IKS živia. Ešte tak autocad.
    So rada, že ťa neľákajú netýkavky, lebo takých na matky podobných je ďaleko viac. Jednu by som ti aj podhodila, len by si musel ísť na ňu veľmi pomaly a dlhodobo.Nie , neboj. Ja som to nie!
    publikované: 09.11.2009 20:29:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. aaale
    radsej mi ziadnu nepodhadzuj... nechcem aby na teba potom nadavala ze co si jej to vyviedla :-)
    publikované: 09.11.2009 22:21:15 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014