saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O tom, prečo mám rád seriál Ally McBeal

keby to niekoho zaujímalo.
Možno si ešte niekto z Vás spomenie na seriál Ally McBeal. Kedysi dávno ho vysielala aj TV Markiza ja som bol vtedy malý, a moc ma neoslovil, ale pred časom, keď som premýšľal nad nejakým seriálom čo by som pozeral mi zišiel na um tento... Tak som si stiahol zo 5 sérií a pustil sa do pozerania, raz za čas som si pozrel jednu časť. Teraz už pozerám tretiu sériu a stále ma to ešte baví.
  Musím priznať, že ma uchvátila postava Ally, ani nie tak tá herečka ktorá ju hrá, ale myslím že sa k nej celkom hodí. Pre tých ktorý tento seriál nepoznáte, ju tak v krátkosti predstavím. Ally je považovaná okolitým svetom za blázna aspoň polovičného, pretože verí tomu, čomu neverí nikto z jej priateľov ani známich. Verí v lásku, skutočne a neochvejne verí v to, že raz sa nájde niekto, kto zmení jej život, koho bude milovať až do smrti. Verí tomu aj napriek všetkým veciam ktoré jej znovu a znovu dokazujú že pravdepodobne nik taký nieje a že jej viera je zbytočná. Ona má už cez tridsať a začína z toho bláznieť,  pretoŽe žije tak na polovicu v reálnom svete, a na poloviu vo svojom, vymyslenom svete. V reálnom svete je nešťastná, najmä z toho dôvodu že si uvdomuje nezmyslenosť svojej viery v lásku, v tom vymislenom svete býva šťastná aspoň chvíľkami keď je medzi svojimi predstavami, ktoré jej občas sposobujú problémy v reánom svete. :-) asi je blázon...
  Najviac sa mi ten seriál páči z dôvodu, že sa v postave Ally tak trocha vidím. Verím v to, že raz príde niekto, kto zmení môj život, aj keď si v plnej miere uvedomujem že je to dosť naivná predstava, a dosť nesplniteľná. Aj keď tomu neverím až do takej miery ako Ally, a nemám ani vidiny, a pravdepodobne niesom ani blázon (aj keď to nemám potvrdené nezávislým odborníkom :-) ) Môj vymislený svet spočíva v tom, že si ľudí zviknem idealizovať, proste ich vidím lepšími ako v skutočnosti sú. Dôverujem im, až do chvíle kým sa trpko nepresvedčím že to bola chyba, ale nikdy neľutujem že som im dôveroval. Ale potom ich už vidím takých akými ozaj sú. Možno sa budete diviť ale nebolo zase až tak veľa ľudí ktorý by ma sklamali, a u niektorých aj napriek tomu verím že sú dobrými ľuďmi. Myslím, že svet nieje až také strašné miesto, poznám kopu ľudí ktorý sú šťastný, a je aj malá skupinka takých ktorým som k tomu aspoň malou mierou dopomohol, čomu sa teším, ale neočakávam že niekto by chcel pomáhať mne, je to aj tým že by som tú pomoc asi ani neprijal, a pred všetkými sa tvárim že je všetko OK. Iba pred veľmi úzkou skupinou ľudí priznám že to tak nieje, a radšej to píšem všetkým a zároveň nikomu na tento blog. (touto vetou som nechcel nikoho tu na blogu uraziť, vážim si Vás, ale nikto z Vás ma nepozná a nevie kto som, aj keď  "nepozná" som použiť asi nemal lebo ma poznáte viac, ako ľudia s ktorými sa stretávam denne, alebo moji blízky)
  Dúfam že túto moju vieru v lásku nestratím, nech už je akokoľvek naivná. Možno raz bude svet lepším miestom a možno ním už aj je, len my sami si to nechceme pripustiť. Verím že v každom človeku sa skrýva niečo dobré a je lepšie vidieť to dobré ako to zlé.
 

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Saval, napísal si krásny článok o sebe.
    Aj o nás. Veď väčšina z nás v mladom veku pochybovala, či aj oni budú šťastní, či si nájdu takého správneho partnera, ako sused. Mali pocit, že všetci najatraktívnejší partneri sa minuli, že majú kolegov samých debilov a kamarát sa vychvaľoval, aký sú super kolektív. Nie, nie je to pravda. Niektorí šťastie našli, niektorí ho hľadajú doteraz, hoci už možno tisíckrát okolo nich prešlo, len sa im zdalo malé. Niekomu nezostáva už veľa času, hoci neprešiel ani polstoročnicu. Ide o vlastný prístup k tým ostatným, o zapojenie sa a o prvý kontakt k človekovi, čo ťa upútal. Niekedy naozaj stačí to najmenej-úsmev.
    Píšeš, že stále dôveruješ ľuďom, aj keď ťa sklamali, len si ich už potom zatriedˇuješ. Viera v dobro , ťa určite posunie ďalej, ako nedôvera a výsmech. Ver ďalej. príde k tebe, pokiaľ nebudeš zavretý medzi štyrmi stenami
    publikované: 21.08.2009 12:57:45 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Savi:-)
    Na Ally som kedysi natrafila nahodou a hned ma ocarila :)
    Prve serie som sledovala ako zavislak, pacilo sa mi, aka je , ako berie zivot, ako dokaze lubit, i ked vela stastia v laske nemala, jej velka laska Billy sa ozenil s inou...plakala som spolu s nou, ked zomrel a ona si spominala na vsetky chvile s nim ...po smrti Billyho ma uz dalsie serie prilis neoslovili, ale prve sa mi skutocne pacili...

    Samozrejme, ze je lepsie vidiet v kazdom to lepsie...a verit v lasku by malo byt samozrejmostou...je hnacim motorom nas vsetkych...
    publikované: 21.08.2009 15:53:08 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. som rad ze niesom sam kto ma rad ally
    a inak doteraz som nevedel ze billi zomrie, dakujem ze ste mi to prezradili :-) ale nevadi.
    dufam ze ma zmysel to, v co verim... a dakujem ze ste si to precitali :-)
    publikované: 21.08.2009 20:52:00 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. rozkosny clanok,
    rozkosne komenty>/]
    publikované: 21.08.2009 21:08:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ano,
    všetko , v čo veríš má zmysel. len naša viera plní naše túžby a ciele.
    Teraz si v "nepohode". Ale to, čo je horevyššie napísané, ťa veľmi pozdvihlo v mojich očiach. Verím, že si dobrý človek. Ale tak ako píšeš, môžeš napísať niečo, čo ma sklame, čo ma popudí. Budem si o tebe skladať mozajku, so žltými, červenými aj čiernymi sklíčkami. Ale tak ako píšeš, neprestanem tidôverovať a možno táto viera pomôže zmeniť názor.Na mňa aleba mňa na teba. Rozmýšľaš o tom, že svet nie je zlý. Nemôže byť celý zlý. veď žijú v ňom deti. Deti sú do určitého veku pravdovravné, úprimné, milé ale niekde žijú i také, čo neváhajú hodiť granát, lebo ťa nepoznajú, nevedia, že ty si priateľ, keď doteraz po nich len skákali. Vytvárame si mini svet okolo seba a a tie minisvety vytvárajú prieniky a keď ty veríš v dobro ľudí, aj v tebe veria, v tých prienikoch sú tí, čo ich hľadáš..
    publikované: 21.08.2009 21:24:00 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ďakujem bonnie :-)
    publikované: 21.08.2009 21:27:20 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  7. vasilia26
    tak som velmi rad ze si myslis ze som dobrym clovekom, snazim sa o to, a vzdy ma potesi ked mi niekto povie ze si to mysli. a dakujem za povzbudenie. :-) som zvedavy co ti nakoniec z tej mozaiky vyjde, aj ked teraz je tam asi dost ciernych sklicok, mozno sa to zmeni...
    publikované: 21.08.2009 21:31:02 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  8. jeeej, Savi:-)
    prepac, ze som nechtiac vyzradila , ze Billy zomrie:))
    Je mi smutno, ze si zase "vykame" po tej burlivej zoznamovacej noci:))))
    publikované: 21.08.2009 21:37:30 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ja ti nevykam...
    to som myslel ako vseobecne :-) ze vy citatelia mojho blogu ako mnozne cislo :-) a mozno ti to raz odpustim :-)
    publikované: 21.08.2009 21:52:42 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Vieš,
    prevažujú fialové. Ale dnes pribudli oranžové.
    Nemôžem hovoriť o seriály, lebo som možno zo dvatridiely videla veľmi dávno. Môj názor je na to, čo si o All napísal.Ako ju vidíš a že sa v niečom s ňou stotožňuješ. Ke´d čítam knihu, aj ja sa určitým spôsobom stotožňujem s hlavným hrdinom. Nie vždy s ním súhlasím.
    A to robí veľa ľudí. Hľadá svoje vzory, idoly ale i takých, s ktorými by sa stotožniť nechcel.
    Hovorí to o nás, akí sme?
    publikované: 21.08.2009 21:56:02 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. aaale, Savi:)
    tooolko som pre Teba v tu noc robila, snazila sa, aby sa Ti zlepsila naladicka, aby si sa zoznamil a Ty mi len " mozno" odpustis?:)))
    A ani si mi nenapisal, aky je dalsi vyvoj zoznamenia:)
    publikované: 21.08.2009 22:00:20 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. aaale hani
    tak si ma premohla argumentmi a je ti odpustene :-)
    a k vyvoju zoznamenia sa nebudem vyjadrovat. snad to nevadi ale diky :-) (mam dobru naladu ved vidis tych smajlov nie? )
    publikované: 21.08.2009 22:05:24 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  13. jasne, vidim:))
    aj ked uz skoro nevidim, posledne noci som spala prilis malo a uz to na sebe citim...
    myslelas som, ze ked uz si videl viac serii, ze uz si vedel, ze Billy zomrel..nepamatam si presne, v ktorom dieli to bolo...inak, v Ally sa mi celkom pacila aj hudba:)
    To, ze sa k vyvoju nevyjadrujes, vzbudzuje moju zvedavost, to vies...stala som "pri zrode":)
    publikované: 21.08.2009 22:08:47 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Hanka,
    ja mám pri sebe dvoje okuliare. A to zoznamko. No radčej nezariekať.
    publikované: 21.08.2009 22:15:43 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  15. okuliarov mam dost,
    ale driemoty mi zatahuju "jasny" zrak:)
    Kedysi mali super scenku o zoznamovani Simek s Grossmanom v Semafore, moct to este raz zazit...
    publikované: 21.08.2009 22:26:29 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  16. pripomeň,
    nespomínam si
    publikované: 21.08.2009 22:36:24 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Vass, hadam nechces odo mna dialogy?
    viem len, ze to bolo v tych casoch skvelee...Grossman ucil Simka, ako sa ma zoznamit s dievcinou:)
    Nenasla som v archive, ak najdem, hodim link:)
    publikované: 21.08.2009 22:44:48 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  18. hanka,
    prepáč moja, ja som si to akosi zle prečítala, ja som myslela, že mali scénku o okuliaroch. Apropo, ak daš taký vhodný link ako včera - lucka Bílá, tak to bude trefné.
    publikované: 21.08.2009 22:54:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  19. nuz, neviem, ci bude trefny, ale mam rada aj toto:
    publikované: 21.08.2009 23:01:47 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Ally je fajn
    mať svoje fantázie tiež...teraz som o tom písala, ako sa zamotávame do vlastných lží.... ale aj tak je lepšie mať nejaké predstavy, ako byť bez nich....od snívania sa to začína...
    ..prajem ti tvoju vlastnú Ally...
    publikované: 22.08.2009 09:33:30 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Hanka,
    Bubílková je fajn. Ďakujem. Vieš o tom, že Slávek bol voči kolegom" terorista?"
    publikované: 22.08.2009 20:49:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  22. matahari, Ally by som nechcel ako priatelku...
    staci jeden blazon vo vztahu mne by trebalo niekoho normalneho kto by mi pripominal aj realny svet :-)
    publikované: 22.08.2009 22:40:35 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  23. :)
    náročný savi ! :) heh...
    publikované: 23.08.2009 00:07:06 | autor: milovana (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014