saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Všetko najlepšie

Aké sú to prázdne slová...
Dnes mám narodeniny. Skutočne ma zaráža fakt, Že koľko ľudí si na mňa tento deň vie spomenúť. A veľa z nich je takých, že si na mňa nespomenú aký je rok dlhý. Ale keď mám narodeniny, tak mi prajú všetko najlepšie, tvária sa že im na mne záleží a tak podobne. Ale prečo ? prečo sa každý pretvaruje ? keby niekomu na mne záležalo, tak si viac ako raz za rok spomenie na to že existujem. Robia to preto že sa to patrí ? Patrí táto pretvárka k celej našej spoločnosti ? nadobúda silný pocit že áno.
Aké je to prázdne prianie... "všetko najlepšie" (aj tak je mi úplne ukradnuté že ako sa máš tie dva slová raz ročne keď ti napíšem ma nezabijú) Nemám rád pretvárku a nemám rád ani keď sa niekto tvári že mu na mne záleží, že si na mňa spomenul a tak podobne, keď dobre viem že to tak nieje. Dobre viem že mi tí ľudia popriali všetko najlepšie len preto, lebo im to pripomenulo icq, prípadne facebook tak niečo napísali aby sa nepovedalo.
To prianie mi príde rovnako prázdne ako keď sa ma niekto opýta že ako sa mám... nepýta sa to preto, že by ho to zaujímalo, je mu to úplne jedno a jediná odpoveď ktorú očakáva je "dobre" prípadne "ide to..." Nikoho v skutočnosti odpoveď na túto otázku nezaujíma, pýta sa to len pre to, aby sa nepovedalo.

Ale na druhej strane, to poteší keď si na mňa niekto spomenie aj keď viem že väčšina to napísala len tak, aby sa nepovedalo. Ale verím že poniektoré z tých prianí sú myslené aj úprimne. (možno je tých úprimných oveľa menej ako si myslím, ale ja mám ešte stále o ľuďoch ilúzie a možno ich ani nechcem vidieť takými aký v skutočnosti sú... )
Aj keď si musím priznať že občas sa správam rovnako, no v poslednej dobe sa snažím priať úprimne, a ak to nemyslím úprimne tak vôbec.

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. prvé čo mi napadlo bolo, že Ti predsa len napíšem
    všetko najlepšie, ale nenapíšem, jedno je ale isté prajem Ti nech sa Ti splnia sny... a je to na Tebe ako sa o to postaráš..:-))
    tak fúkni do sviečok a snívaj..:-)


    či to prianie ľudia myslia úprimne je v podstate jedno, zvyknem to brať tak, že aspoň na narodky si niekto spomenie na to, že som :-)))
    publikované: 10.11.2009 15:25:45 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vsetko najlepsie k narodeninam:)
    myslim to uprimne, nie ironicky...bud rad, ze si na Teba spomenu aspon na narodeniny... je vela ludi, na ktorych si vobec nikto nespomenie...nepovie ani len to - vsetko naj...kolko rodicov caka, ze si aspon v ten den na nich spomenu deti, aspon zavolaju, napisu...kolko ludi je natolko osamelych, ze su pre nich sviatky strasiakom, nocnou morou...Tebe sa zda, ze vela priani dostavas "prazdnych", neuprimnych...polozim Ti otazku- Ty vzdy blahozelas uprimne? NIkdy nie len zo slusnosti, nikdy nehovoris frazy?
    Nemysli si, ze Ta nechapem...podobne pocity mavam pri niektorych prianiach i ja...ale niektore by mi skutocne chybali...
    tak vsetko najlepsie, pln si sny, stretni niekoho, kto sa bude rad tulat s Tebou, s kym budes moct donekonecna debatovat, smiat sa a citit, ze uz nie si iny:)
    publikované: 10.11.2009 15:42:29 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Milý Saval,
    šepotala myška v tráve, že sláviš narodeniny práve. Zdravia, šťastia, lásky veľa, to ti z celého srdca Vasilisa želá
    publikované: 10.11.2009 16:17:12 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. možno som to trocha prehnal tym to člankom...
    Je pravda že je to fajn pocit keď si niekto spomenie... aj keď to je len fráza, ale je to lepši ako nič :-) aaa ďakujem :-)
    publikované: 10.11.2009 16:29:23 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. saval,
    je veľa takých, čo gratulácie považujú za otravovanie. Mám kmotru, ktorá nechce, aby som jej dala čokoľvek viac , ako bombonieru. Vieš prečo? Lebo ona by mi musela tiež dať darček a ona to nechce. Chápeš? Čo ty mne , to ja tebe . Nie , že chcem z priateľstva,z lásky,z pozornosti , ale že musím. A ja toto slovo rada nemám.
    Na mňa , mojich synov si nespomenula svokra. Aj keď ma to trápilo, mala som ju rada a nezazlievala som jej to. Neprepáčila som jej, že zabúdala nielen na meniny , ale i narodeniny svojho syna, ktorý ich má na Vianoce. ten syn zatrpkol a ani on si veľmi na gratulácie nepotrpí.
    takže váž si tých, ktorí ti iba všetko najlepšie povedia. pre teba to je možno neúprimné, ale oni to možno ináč nevedia.
    publikované: 10.11.2009 16:44:28 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. mas pravdu
    Dnes mi zhodou okolnosti zablahozelao viacej ludi ako kedykolvek pred tym... ja si to vazim. mal som pekny vecer lebo dosiel kamos a pokecali sme bolo fajn, som rád že si na mňa všetci spomenuli.. :-)
    publikované: 10.11.2009 19:59:12 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014