saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak som tu zasa.

Ospravelnujem sa, ze tu pisem len ked mi je zle... ale aspon mam pocit ze ma niekto pocuva

Tak som tu znova...  celkom som zvedavi ci to bude este niekto citat.

V prvom rade sa ospravelnujem za absenciu interpunkcie, ale momentalne som v Bulharsku v nejakej internetovej kaviarni kde velmi nechyruju o nasich dlznoch a makcenoch... zato maju svoje haky-baky (rozumej azbuku).

Ako som spomenul v poslednom clanku, moj zivot sa zmanil a to dost znacne... teda nasiel som si priatelku, a to je aj dovod preco som v tejto krajine (Bulharsku) jej domovine. Ale tak, ako som si myslel ze vsetko je v poriadku sa vsetko uplne posralo, takmer sa naplnili moje najhorsie ocakavania, neviem ci by nebolo lepsie keby sa naplnili celkom. Ale o tom neskor, prv objasnim precom som tu a ako som sa sem dostal.

 Pribeh je pre mna celkom priznacny, zacalo to tak ze som na skole spoznal jedno velmi mile a vesele dievca, nejako sme sa dali dokopy a myslel som si ze je to fajn, ale to by nebol moj zivot keby to nebolo komplikovane. Komplikacie sa zacali vynarat celkom rychlo... ona bola tak trocha .. z Bulharska. Nehovorila slovensky... teda nehovori este stale. Ale kym sme boli spolu na slovensku bolo vsetko v uplnom poriadku, a ja som bol aspon chvilku stastny, cca nejake 3 - 4 mesiace. potom odisla do Bulharska dokoncit skolu, s tym ze sme sa dohodli ze v lete za nou pridem a vratime sa spolu na Sk.. nuz tak som tu , v Bulharsku uz treti den v malebnom meste v strede krajiny. Ako to tu vyzera? no.. slovo dost zle je asi priznacne. No nevadi mi ani tak to, ze to tu nieje na takej urovni ako u nas, ani to ze som daleko od domova. vadi mi nieco celkom ine.

Moje problemy sa zacali asi tyzden po tom ako priatelka odisla domov. Prvy tyzden ked bola doma to bolo fajn, pisali sme si, obcas volali skutocne som citil ze ma ma rada a ze jej na mne zalezi. No potom sa asi 2 - 3 dni neozvala a zacala sa spravat celkom inak voci mne... no, ako by som to popisal proste zacala sa ku mne spravat ako by medzi nami nebolo nic. Najprv som sa to snazil pochopit, z dovodu ze mala kratko pred statnicami v BG a mala tazke casy pred sebou tak som to nejako prekusol. No nebolo mi dvakrat prijemne ako sa spravala. Ja som sa voci nej snazil by vzdy mily a vzdy som sa snazil napisat jej nieco co by ju potesilo, nieco vdaka comu by mohla vediet ze aj ked je daleko tak v mojom srdci je este stale a nic sa nezmenilo. No ona mi prestala pisat nieco co by sa dalo povazovat za mile. Aj po tom ako uspesne zvladla statnice tak sa jej spravanie nezmenilo, zostala stale voci mne chladna ako lad. Ja od vztahu nepotrebujem vela, iba aby som citil ze ma niekto lubi... no to som uz pekne dlho necitil. Uz vtedy som zacal mat pochybnosti o tom ci je spravne ist do Bulharska, ale letenky uz boli kupene tak som dufal ze sa to zlepsi. No asi by som si mal zvyknut na to ze veci niesu take ake by som ich cakal. Preskocim teraz mesiac co som bol doma a citil sa ako blbec, ked si na mna nasla tak maximalne 10 minut za den, a zahadne ked prisla do BG mohla som mnou aj hovorit cez skype, teraz odrazu nikdy nemohla najst svoj mikrofon. No nevadi, ja som sa stale snazil to nejako pochopit, a musel som sa snazit velmi velmi, lebo ked som s nou o tom chcel hovorit jej riesenie bolo proste vypnut skype... fakt mi to pomohlo k tomu aby som sa citil lepsie.

Tak nastal ten den a ja som sa s velkimi obavami vidal na cetu do Bulharska z letiska vo Viedni. Co som si od toho sluboval ? No asi som dost naivny, ale dufal som ze vsetko bude ako bolo pred tym.. no ako som uz spomenul veci nie su tak, ako by som ja chcel. Mozno som cakal vela, ale podla mojho nazoru ked niekoho lubim a nevidim ho viac ako mesiac.. je normalne ked chcem toho cloveka objat, pobozkat a drzat za ruku a podobne. Ved je to predsa clovek ktory mi je nablizsi na svete. No jej reakcia na letisku v Sofii bola dooost nezvicajna... povedala mi "cau" ziadne objatie ziadna pusa, ziadne nic. Zdovodnenie ? Ze vraj sa shanbi lebo tam bol s nou jej kamartat ktory nas odviezol z letiska. No dobre, snazil som sa to pochopit... zase som robil co sa dalo aby som presvedcil sameho seba ze to nieje az take zle. Dalsia vec ktora ma potom zarazila, bola ze ked me prisli do mesta kde byva ubytovala ma v hoteli, ktory by som viac prirovnal zlemu internatu, ved nakoniec co by som chcel za 5e na den. No ten hotel som nejkako prehrizol, horsie bolo ze prvi den vobec nechcela byt so mnou ani chilku sama, ked som s nou chcel hovorit tak si nasla 10 minut aby sme boli sami, aj to ked sme hovorili si sadla skoro na druhy koniec izby aby som sa jej nahodou nedotkol, a zdovodnila ze jej je zle z cesty.

Tak ja som si povedal ze snad to bude dalsi den lepsie, zarazila ma dalsia skutocnost. Napriek tomu ze ona ma pozvala, a ja som sa trepal 12 hodin do nejakej zapadnutej diery uprostred Bulharska, tak ona si na mna nenasla cas. Aj napriek tomu ze jesiny dovod preco som prisiel bola ona. Povedala mi ze si robi vodicak... ale nerozumiem preco si zacala robit vodicak 2 tyzdne pred tym ako som mal prist. a dobre vedela ze potom na mna nebude mat cas. Tak dalsi den som bol skoro cely sam, az vecer si nasla 3 hosinky a sli sme na veceru. Ale ked sme sa zacali bavit o tom ako sa citim a som sa jej zacal pytat preco sa takto sprava ku mne tak sa rozculila, ze co sa mi nepaci. !! Tak som radsej o tom prestal. Dnes som uz v Bulharsku 3 den, siel som s jej kamaratom kdesi do hor pozriet na najvecsi vodopad na blakane, sice nemal ziadnu vodu takze to bola iba skala ale i tak to bolo fajn. No dnes som ju ani nevidel, povedala ze jej je zle a nemam za nou chodit a ani ona nepride za mnou. tak zvysok dna som trocha spal v "hoteli" a potom sa rozhodol ze pojdem do mesta... s cielom najst internetovu kaviaren a nejako to zo seba vsetko dostat. Tak som teraz tu a pisem toto.

Takze tak, momentale sa citim strasne, nieje tu nikto s kym by som mohol hovorit (moja bulharcina za vela nestoji a anglicky v tomto zapadakove nikto nevie) a moja "priatelka" na mna nema cas. Neviem co si mam o tom vsetkom mysliet, neviem o co jej ide, neviem preco sa ku mne takto sprava, ale uz mam toho dost. Neviem ci sme len kamarati alebo preco sa zmenila z milujucej priatelky na kocku ladu. Teda aby som neklamal zdovodnila to s tym ze tu v jej krajine je zivot tazky a ze nemoze ukazovat svoje city... ehm... nerozumiem preco vsetci ostatny v tejto krajine s tym problem nemaju. Citim sa ako blbec a uz len pocitam dni kedy odtialto vypadnem. Ohladom mojho vztahu k nej vazne uvazujem ze sa na nu asi vykazlem. Lubim ju, ale co je moc, to je moc. Za ten cas co som tu mi nijako nedala najavo ze ma ma rada, nepovedala mi nic mile a ani nahodou sa ku mne nijako milo nespravala. Mama toho vazne plne zuby. som zvedavy ako to vsetko dopadne. Ved sa Vam este ozvem... Budem rad ak napisete kommenty co si o tom myslite.

Vdaka, 

          Saval


len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Saval,
    to mi je luto...zda sa, ze tento vztah uz skutocne nema perspektivu...skoda, ze sa s Tebou nechce porozpravat... mozno po navrate domov pochopila, ze tam sa citi najlepsie, mozno tam ma niekoho, ku komu sa vratila...chapem, ze sa citis hrozne.. bola zvlastna uz pred Tvojim odletom...drzim Ti palce, nech je lepsie, ale prilis optimista nie som...napis...
    publikované: 29.07.2010 21:51:36 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ach- tažký je každý ludský vztah..
    správne tušíš-no ešte isto nevieš...
    čo tuším ja:
    tento vztah už nerieš...
    hrdý človek bud..
    láska má inú chut..
    "láska" často nepovie rozchodu dôvod do očí
    len sa zrazu chrbtom otočí..
    viem-že ta to bolí-bo nie je ti to kvôli..
    ale-popravde:
    niet o čo stát
    musíš to reálne vziat..
    príde-čo príst musí
    človek bolesti mnoho zakúsi
    nech príde čokolvek
    nevzdávaj to
    budeš hodnotnejší človek
    bo bolestnými skúsenostami každý rastie
    a pozná - čo je pravé štastie..
    nezostat ležat.vstat.
    vrát sa..láska doma čaká..raz zaklope na tvoje dvere..verím..ver tiež..
    publikované: 29.07.2010 22:58:57 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mozno
    Mozno mate pravdu, asi to vazne nema velky zmysel. No ja sa este skusim s nou porozpravat. Mozno je to hlupe, ale stale verim ze niekde vnutri v nej je clovek ktoreho milujem. Ale verim tomu coraz menej.
    publikované: 30.07.2010 08:42:50 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Saval,
    aj keby som ako chcela kúsok nádeje ti dať, namám akým slovom, z tvojho článku. myslím, že ti o kúsoček viac stvrdne sediečko o jazvu, čo ti urobila. Myslím, že ten kamarát, čo ťa po horách vodil, kamarátom nebude. Nastrčila ti ho možno,možno čakala, že ty to vyriešiš a "ujdeš". Škoda, že ti na BG zostanú len trpké spomienky, cez ktoré prehliadneš jeho prírodné krásy. Nech sa mýlim a ty mi za pár dní vynadáš.
    publikované: 30.07.2010 18:29:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak som sa rozhodol
    po tom, ako som s nou hovoril sa snazim pochopit ze robi vsetko co je v jej silach, a ja sa spravam dost nevdacne... Tak to jej spravanie nejako prekusnem, aj ked stale nerozumiem preco je pre nu taky velky problem ukazat mi trocha nehy... no dobre povedal som si ze to prekusnem, uvidim ako to bude pokracovat ked sa vratime na SK, pokusim sa uzit si to ako dovolenku... ale asi na to budem potrebovat dost vela piva ale to je tu lacne takze sa posnazim bavit sa. asi najme tym ze budem pisat clanky. No kazdopadne viem ze tato skusenost nas vztah znacne zmenila. Az tu som si uvedomil ze skoro nic o jej zivote neviem, a vlastne ani neviem kym vlastne v skutocnosti je.
    publikované: 31.07.2010 08:57:08 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Saval,
    vyuzi pobyt na spoznanie krajiny, mora...snaz sa uzivat si ...mozno ste mali obaja inu predstavu o tom, ako bude, ked prides...to, co si popisal vsak na jej velku snahu nevyzera...posledna veta Tvojho komentu je velmi dolezita:

    "Az tu som si uvedomil ze skoro nic o jej zivote neviem, a vlastne ani neviem kym vlastne v skutocnosti je."

    Kym ju viac nespoznas, nespoznas kym je, tazko jej budes rozumiet. Drz sa:)
    publikované: 31.07.2010 09:44:28 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. mas pravdu, Hani,
    Kym ju nespoznam, nebudem jej rozumiet. Ale zacinam mat obavy ze ked ju spoznam. Budem vediet ze ju pri sebe nechcem.
    publikované: 31.07.2010 13:40:02 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  8. zial, aj to sa moze stat...
    skusenostami sa ucime...verim, ze pride aj ta prava...taka, ktoru cim viac budes spoznavat, tym viac ju budes lubit...
    publikované: 31.07.2010 14:05:46 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014