saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vianočná nálada

No, a je to za nami... ďalší štedrý večer, rozbalenie darčekov navečeranie sa. Konečne sa ukončil všetok zhon a môžme si v pokoji užiť sviatky.
Mám dnes večer vianočnú náladu, dostavila sa až podvečer ale stálo za to počkať si za ňou. Mám rád vianoce, pre mňa je to čas, drobných radostí, ktorými sa obveseľujeme. Je to aj čas, keď sa stretneme celá rodina, alebo aspoň väčšina a užívame si tieto chvíle. Je to čas posielania vianočných SMSiek ktoré sú síce možno zbytočné, ale sú krásne zbytočné ako všetky tie krásne zbytočné veci v našich životoch pre ktoré sa oplatí žiť :-). Dnes mám skutočne pocit, že to má význam, že má význam byť k ostatným dobrý a veriť v dobro v ľuďoch.
Je mi troška ľúto že už vianoce niesú u nás ako bývali, vždy ma pri štedrovečernom stole prepadne smutný pocit pri pohľade na prázdne stoličky, ale asi to tak má byť každý sa raz osamostatní a bohužiaľ sa to tíka aj vianoc. Pri stole mi chýba brat a sestra, majú už vlastné rodiny, vlastné deti a vlastný štedrovečerný stôl, ale aj tak mi chýbajú a asi mi nikdy chýbať neprestanú. Ale na druhej strane sa teším z toho že aspoň brat s rodinou zajtra príde. Má krásneho syna, môjho synovca, ktorý bude už mať takmer rok. Je mi ľúto že ich Často nevídam, ale je to tým že sme od seba ďaleko a to asi v oboch zmysloch slova. Jednak je to ďaleko geograficky, ale to až taký problém nieje a potom je tu ešte aj to druhé ďaleko, a to je že sme si vzdialený ako ľudia. Mám ich rád, a vždy budem mať a dúfam že raz budeme mať k sebe bližšie, ale túto tému som dnes rozoberať nechcel.
Ten pohľad na prázdne stoličky ma prinútil zamyslieť sa nad tým, že raz aj tá moja bude prázdna, a že raz budem mať vlastnú rodinu aj ja sám. Neviem čím to je, ale dnes tomu skutočne verím, verím že raz budem mať manželku a deti, ktoré budem nadovšetko milovať. Možno je to tými vianocami alebo ani sám neviem odkiaľ sa vo mne to presvedčenie berie ale dnes o tom naozaj nemám pochybnosti.

Prajem Vám všetkým šťastné a veselé vianoce

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. aj Tebe krásne sviatky :))
    v také krásne veci je ešte krajšie veriť. ja som napríklad nedokázala také niečo za seba napísať, aj keď mi podobné myšlienky dnes cez den v hlave blúdili

    prajem naplnenie toho krásneho sna!
    publikované: 25.12.2009 02:07:22 | autor: majamaja (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dakujem
    Dufam. ze sa to splni. A ja ti prajem to iste.
    publikované: 25.12.2009 16:42:40 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Savalko
    toho sa ja bojím, tých prázdnych stoličiek a dúfam, že aj keď moje deti budú mať svoje rodiny, nebude sa im chcieť doma chystať a prídu na večeru k maminke, aj so svojimi potomkami, ktoré budem môcť zasypávať láskou a darčekmi do sýtosti....:-)
    publikované: 25.12.2009 18:31:24 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Saval,
    krásny ľudský list si napísal. prehodnotil vzťahy a povedal si si , čo nechceš. Vieš, v našej rodine boli máloktoré Vianoce bez starých mám. Boli Vianoce, keď pri našom stole sedel môj slobodný ujo. Boli prázdne miesta po zosnulých, ale to je kolob života.
    publikované: 25.12.2009 20:45:42 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014