saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zasa raz to nevyšlo

dalo by sa doplniť že ako vždy...
Kto si čítal môj blog v mesiaci december, tak asi vie, že som sa snažil pozvať niekam čašníčku z miestneho baru, "Stanku". No ako už napovedá názov tohto článku, nevyšlo to...
    Prečo? nie som si istý. Myslím že prvotný plán bol celkom dobrý, len tá jeho realizácia pokrivkávala.
Plán bol nasledovný.  Páčila sa mi ,nečakal som že sa do nej zaľúbim alebo niečo podobné ale proste som ju chcel iba lepšie spoznať. Myslím že vcelku skromný cieľ. Chcel som aby sme spolu šli niekam na kávu aby som si mohol o nej urobiť obraz a aj ona o mne, a možno sa z toho niečo vyvinie. ALE samozrejme ja som dostal "super" nápad, išli vianoce - kúpim jej darček. To je prvý bod, kde sa to začalo kaziť. Ten darček nebol vôbec dobrý nápad a pôsobil skôr kontraproduktívne. Prečo som sa rozhodol kúpiť darček? aby som zvýšil šance že so mnou niekam pôjde. A myslel som že to bude fungovať asi takto, pôjdem za ňou, prehodím pár slov, dám jej darček, budem milý a pôjdem preč. Ona bude rada z tohoto milého gesta a bude premýšľať nad mnou a už len z čírej zvedavosti potom so mnou na tú kávu pôjde.
Ale realizácia tohto kroku neprebehla najlepšie, lebo som jej síce kúpil darček, aj jej ho dal, aj sa snažil byť milý, ale bol som nervózny a to neskutočne nervózny lebo som to nechcel skaziť a presne to, som kvôli tej nervozite urobil. Takže darček spôsobil to, že síce nad mnou premýšľala, ale stal som sa pre ňu nanajvýš vtipnou príhodou z práce. O čo mi teda vôbec nešlo.
Ďalším krokom bolo, že som ju po Vianociach chcel už konečne niekam pozvať. Nebol som si istý ohľadom tohto kroku, lebo som nemal dobrý pocit z darčeka, ale povedal som si že to už dotiahnem do konca. Tak som za ňou zašiel, samozrejme neskutočne nervózny a niekam ju pozval. Ona použila klasické výhovorky typu pracujem tento týždeň, nemám čas atď. atď. ale povedala že pôjde so mnou na budúcu stredu. (už vtedy mi prišlo dosť divné že si nevie nájsť hodinu času za celý týžďeň ale akceptoval som to) tak sme sa dohodli na budúcu stredu, s tým že za ňou ešte niekedy zájdem a dohodneme kedy a kde.
Tak ja som za ňou zašiel dnes (pondelok) a spýtal sa že či to v tú stredu platí. Odpovedala, že jej to je ľúto, ale že pracuje a že nevie kedy bude mať čas... to mohla povedať rovno že nie, lebo jej celé to moje snaženie príde smiešne.
Takže takto to dopadlo... plán bol síce dobrý, ale ja som zasa zo seba urobil blbca. A myslím že sa ešte dlho bude zabávať na tom ako sa ju jeden divný chalan snažil niekam pozvať.
Nerozumiem tomu, prečo musím vždy veci tak neskutočne komplikovať, až do takej miery že je to prekomplikované a všetko sa mi zosype na hlavu. Zasa raz sa mi potvrdil pocit, čo som mal keď som ju videl prvý raz. že je síce pekná ale nemá zmysel sa o čokoľvek snažiť lebo iba zo seba urobím blbca a tak sa aj stalo. Všetko by bolo ľahšie keby som nebol taký nervózny, keby som hneď ako ma napadlo že ju niekam pozvem nezačal fantazírovať o tom že "čo by bolo keby..."  keby to vyšlo, keby bola taká ako by som chcel aby bola, keby bolo keby... A potom následne zo všetkých týchto predstáv som bol nervózny, lebo som sa bál že žiadne "keby" nebude a že to skazím... a stalo sa. A vždy sa to stane.. lebo vždy to prebieha nasledovným spôsobom. Už ma to nebaví, nech sa snažím akokoľvek, tak moje snaženie nakoniec dopadne ako niečo čo vyznieva v konečnom dôsledku smiešne.
Už sa teším ako v stredu spravím poslednú skúšku a pôjdem do Viedne ako som si sľúbil. Chcem ísť sám, a pozerať sa z okna vlaku na ubiehajúcu krajinu, chcem ísť niekam preč a mať čas na to aby som porozmýšľal o sebe. Stráviť deň v inej krajine, kde ani nebudem rozumieť poriadne ich jazyku mi príde celkom vhod. Tiež budem môcť premýšľať o tom ako všetci týto ľudia idú za niečím, prípadne niekým a ako ja idem iba tak... bez nejakého hlbšieho cieľa. Mám pocit že celý môj život je iba tak...     

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. drz sa
    ak budes takto rozmyslat, vzdy to tak dopadne, takze hlavu hore a nabuduce si povedz, ze to dopadne dobre az skvelo. a hlavne ver si.
    A ked uz ides do tej Viedne, zastav sa v Albertine na vystave Impresionizmus, je to krasna vystava.
    publikované: 26.01.2010 08:30:22 | autor: zrrzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. čo keby
    si nabudúce toľko nepremýšľal, neplánoval
    a uribil niečo hneď, ako ťa to napadne?
    Chce to trošku spontánnosti
    a nestihneš byť ani nervózny
    publikované: 26.01.2010 09:22:36 | autor: gabi (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. zrrzka
    Ja viem, že pokiaľ nepresvedčím sám seba, tak určite nepresvedčím ani nikoho iného. Len presvedčiť samého seba o niečom je asi najťahšie.
    publikované: 26.01.2010 10:03:03 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Gabi
    Plne s tebou súhlasím, pomohlo by menej plánovať, menej premýšľať a byť viacej spontánny. Ja sa o to snažím, len vždy okolnosti vyjdú tak ako napríklad teraz.
    publikované: 26.01.2010 10:05:28 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  5. SI AKO MOJ SYN
    privelmi chces, velmi tlacis na pilu,kontrolujes sa-si cely tuhy,zosnurovany...
    neviem PRECO-dievcata daju prednost vtipnemu,skor povrchnemu-na zaciatok...
    seba si vaz viac-si jedinecny,si osobnost-upokoj sa -ked bude z teba citit pokoj,istotu a vtip- "pujde to lip"..
    moj syn ma detto problemy..
    neznasilnuj sa..TVOJ CAS PRIDE :-
    publikované: 26.01.2010 10:32:54 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. nesnaž sa
    a urob to!
    Skoč po hlave, bez otužovania,
    studená voda Ti neublíži, si mladý,
    infarkt nehrozí
    Ak to prekonáš raz, už to pôjde samo...
    Tak sa nadýchni a pri najbližšej príležitosti
    nepremýšľaj a konaj!
    publikované: 26.01.2010 10:37:53 | autor: gabi (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nič proti mozgu ale tentoraz by mal sklapnúť
    toto je čisto pudové
    bud to pude nebo ne
    a nezamýslat sa nad tym co bolo co bude co je...
    publikované: 26.01.2010 10:57:26 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. iviak
    heh pekne napisane,
    bud to pude nebo ne...
    ale je to fakt.
    Nemá zmysel bojovat o nikoho kto o to nestoji
    lebo aj beby som to vybojoval, čo by som tým získal?
    stále to bude niekto, kto o mňa nestojí.
    Nabudúce nechám radšej mozog doma :-)
    publikované: 26.01.2010 11:03:56 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. radost
    dik za povzbudenie, aspon viem ze v tom niesom sam...
    Ja sa snazim zmenit sa... len ide to pomaly.
    Keby si ma videla pred 4. rokmi vtedy to bolo ešte horšie...
    publikované: 26.01.2010 11:07:01 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. sčítal 2 a 2 a vyšlo mu 22
    bojuj, clovece nerozmýšlaj či to má zmysel alebo nie, čo ked tá holka nechcela íst, lebo naozaj niečo mala, čo ked rozmýšla nad vsetkým ako ty..
    nebud trúba
    a chod za nou zas a zas a zas.. az kým ti jej týpek nerozmláti držku..
    publikované: 26.01.2010 11:17:07 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. alebo
    kým ti naozaj jednoznačne nepovie že o teba nemá záujem - a nie vydedukovat si to z toho ako si lakuje nechty, alebo ako spravila 74 krok ked isla niekam..
    publikované: 26.01.2010 11:29:39 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. iviak
    Dobre sa to číta, choď za ňou, bojuj. ale keď vidím že to k ničomu nevedie tak to nemá zmysel. Z toho ako sa správala mi došlo, že to význam nemá. A ja sa nebudem nikomu pchať do zadku a ani do iného otvoru...
    Nechce, tak nechce. bodka, tým to pre mňa hasne. Nieje na svete jediná a nestojí mi za to aby som mrhal časom a všetkým ostatným.
    publikované: 26.01.2010 13:22:20 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. a teba stací 2x poslat prec a uz sa nevrátis..
    no ja byt zena takého muza ani nechcem...

    2x lebo si pisal o dvoch nepodarenych pokusoch
    publikované: 26.01.2010 13:38:31 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. iviak
    Áno, stačí ma 2x poslať preč a už sa nevrátim.
    Ja si myslím že keby mala záujem, tak by sme sa na nejakom termíne dohodli. A keď záujem nemá nevidím dôvod to ďalej riešiť. Nebudem zo seba robiť blbca a ani za ňou nebudem donekonečna chodiť, myslím že mi za tú námahu nestojí. spravil som dosť. Nevidím jediný dôvod aby som sa jej vtieral, je to pre mňa cudzí človek a tak to aj zostane. Pominuli tie časy keď som sa správal ako blbec, a aj tak to neviedlo k žiadnemu výsledku. Treba si vážiť aj sám seba.
    publikované: 26.01.2010 14:28:57 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  15. joj,to je mile,toto:-)
    a od tohto by si sa mal odrazit:"... ako všetci týto ľudia idú za niečím, prípadne niekým a ako ja idem iba tak... bez nejakého hlbšieho cieľa." skus to aplikovat aj na tento pripad,nejdes ju predsa ziadat o pozicku,o rucitelstvo na hypoteke,o ruku,o to,aby ti porodila dvojcata,o to,aby ta zastupovala pocas volna...ides ju len pozvat na kavu a na pokec:-)nejde o nic vazne,mozno bude to kava hnusna,tak si date nieco ine,alebo vymenite podnik,mozno zistis,ze si s nou nemas co povedat a mozno si skvele pokecate a budete mat obaja dobry pocit a chut si to zopakovat.hlavne sa uvolni,ved nejde o zivot:-))
    publikované: 26.01.2010 15:10:05 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  16. NEBER TO TAK VÁŽNE
    Z tvojho článku mám pocit, že si dosť citlivý, čo však nevnímaj ako urážku.Myslím, že všetko chce len čas, ak sa ti fakt páči, skús to možno ešte raz, ale ak sa zas stretneš s odmietnutím, netlač zbytočne na pílu a nechaj to tak. Láska sa aj tak objaví väčšinou vo chvíly, keď ju nehľadáme cielene.A k tej tvojej nervozite, niekto si pomáha alkoholom, ale sú aj lepšie a zdravšie možnosti, skús rybu alebo zelený čaj, fakt to upokojuje a prejaví sa to na správaní. A už len na koniec, ten darček na Vianoce si jej kupovať nemal, ale na to si už zrejme prišiel aj sám. Tak si uži Viedeň a šťastie nehľadaj len v ženách.
    publikované: 26.01.2010 18:35:38 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. kecy
    a trápne výhovorky...
    publikované: 26.01.2010 18:38:26 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. dík .. EMA V. aj bonnie
    za Váš komentár.
    publikované: 26.01.2010 19:09:46 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. IVIAK-
    uz to viem:
    TY SI BOL ASI VELKY DOBYVATEL ZIEN!

    pre SAVALA je to zatial sen..

    dozijes sa od neho chval-
    ked mu posles svoj manual..!
    aby bol uspesny chlapec-
    mozes mu poslat rad kopec..

    Ps.:pisem to v humornom duchu-
    rehocem sa od ucha k uchu :-
    publikované: 26.01.2010 19:37:13 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Saval,
    je mi to ľúto. tak som sa tešila, že budeš mať aspoň kamošku. Nie si blbec!!!!!! Si mladý milý muž, ktorý túži mať pri sebe blízku osôbku. Ver, že raz ju stretneš a prosím ťa, nepoužívaj slová: vždy to zle dopadne. Ja viem, že sa mi to ľahko hovorí, keď ty si smutný, ale choď po svete s tým, že teraz to už dobre dopadne a keď nie, tak nabudúce , ale raz to určite bude a to bude tá pravá.
    Napíš o Viedni. Hneď by som išla. No mne zajtra musí iba TN stačiť.
    publikované: 26.01.2010 19:46:57 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Savalovič savalovský jeden!!!
    až som sa normálne nasrdila. na teba! Nie na dievčinu, ale na teba! Každý má nárok na odmietnutie a každý sa v živote stretneme s odmietnutím. Darček som ti radila ja. Z tvojho článku vyznelo, že ľutuješ tento krok. No a? Tak si jej dal darček, snáď si neskrachoval a ona ťa odmietla, ale určite a to si zapš za svoju stihomamskú šišku, určite si nevyšiel na smiech!!!!! Nepodceňuj ženy a nerob z nich kačice! Má ťa v pamäti ako milého hosťa, ktorý jej zaželal krásne Vianoce, pozvaniam na kávu je vystavená denne, zo zvyku odmieta... ale vieš čo? S takým negativistickým chalanom by som ani ja nešla. Tak šup, treba ti cvičenia na povzbudenie tela a mysle, na trhu je dosť literatúry a najnovšie aj dvd s názvom Tajomstvo.... hlavu hore, a gate si tiež zatiaľ hore nechaj!...:-)))
    publikované: 26.01.2010 20:06:28 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  22. radost
    Dík za podporu, tou básničkou si to teda vystihla :-) som sa zamial aj ja.
    publikované: 26.01.2010 20:50:08 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Matahari a Vasilisa26
    No už som sa bál že vy dve nič nenapíšete :-) spravili ste mi radosť že ste napísali.
    Vasilisa neboj, článok o Viedni bude, aj fotky budú, všetko bude :-) Viem že by som nemal hovoriť že to tak dopadne vždy... ale ono to tak väčšinou je :-) Ja som si už na to zvikol, a stále verím že raz sa to zmení, aj keď to občas z mojich článkov nevyznieva tak.
    Matahari, tak prepáč keď si sa nasrdila na mňa, ale ja nevravím že nemá právo odmietnuť ma. Ale ja mám tiež právo si troška pobudrať :-) a snažím sa pozitívne myslieť... len nie vždy mi to ide. DVD tajomstvo som videl... dosť utopistická vízia sveta, ale má niečo do seba :-)
    publikované: 26.01.2010 20:59:01 | autor: savalovsky (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. radost
    keby som nemal usi smeje sa mi celá hlava :DDD

    savo - tak teraz to tu mas aj od zeny

    mataharica vdaka
    publikované: 26.01.2010 21:04:34 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. iviačik
    vždy a s láskou..:-)
    publikované: 26.01.2010 21:12:10 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  26. dudri si, savalovič
    a nielen dudri, zájdi do telocvične a do vreca si buchni, to je fasa uvoľňujúce...:-))... a narastú ti z toho sexi krivky...:-)
    publikované: 26.01.2010 21:14:59 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  27. matahari
    Ja som to nemyslel tak, že by som bol naštvaný, na to nemám dôvod... len troška smutný z toho.
    publikované: 26.01.2010 21:54:51 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  28. keď som smutná
    tak mám aj trošku zlosť, na seba, na ostatných, na celý svet...a tam pomáha fyzická námaha... a na druhý deň svalovica...jáááj
    publikované: 26.01.2010 23:56:07 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  29. :) ja Ťa veľmi nepoznám, ale...
    príde mi to tak, že príliš domýšľaš to, čo si mohla myslieť tá žena, si smutný aj z toho, ako Ťa vnímala ona, pričom to podľa mňa nie je také jednoznačné...nikto to tu tuším nenavrhoval, ale čo keby si o tom, ako sa cítiš občas niečo nahlas povedal? odbúraš tým nervozitu, skús sa aj usmiať, to tiež pomáha nadviazať dobrý prvý kontakt a vytvoriť dojem...mne sa napríklad páčilo, keď jeden muž pri úsmeve žmurkol oboma očami naraz, bol to taký príjemný pozdrav a btw. mňa môj muž doslova ukecal a dobýjal niekoľko mesiacov a som rada ;)

    ps: páčilo sa mi, ako Ťa iviak povzbudzoval :) bolo to milé

    držím palce!
    publikované: 27.01.2010 00:45:35 | autor: dionea (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014