saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mám šťastie...

Dnes som sa nad tým zamýšľal. asi mám toho šťastia viac ako obyčajný človek...
Minule som sa tak zamýšľal nad svojím životom a zistil som že je do istej miery neobyčajný, teda aspoň ja si to myslím.
Viem že to je asi život všetkých ľudí, každý obyčajný život je istým spôsobom neobyčajný. A myslím si že každého z nás robí naš životný príbeh, a veci ktoré sme prežili tými, kým sme. Tiež si myslím že každý z týchto príbehov si stojí za to vypočuť, preto si aj rád čítam blogy, lebo väčšina z nich tento príbeh rozpráva.

Čo sa tíka mňa, myslím že môj život je neobyčajný tým, že mám neskutočné šťastie. Asi mám viacej šťastia ako bežný človek, (alebo viacej šťastia ako rozumu :-) ). Keď sa to tak vezme, mal som vždy šťastie v dôležitých veciach, škola, práca, a tak. A už menej šťastia vo veciach bežných, napríklad ženy. Ale nemôžem povedať ani že by som mal smolu, lebo by to mohlo byť aj oveľa horšie. Vlastne nieje taká, ktorú by som nenávidel, alebo o ktorej by som bol presvedčený že mi ublížila. Skôr som presvedčený o tom, že každá z nich je dobrým človekom, aj keď to s ani jednou nevyšlo, nič to na mojom presvedčení nemení.  Ale vrátim sa k téme...
Šťastie ma sprevádzalo už odkedy si pamätám... napríklad na základnej škole ma nikdy nevyvolala k tabuli učiteľka keď som nebol naučený. Takisto na gymnáziu, vždy deň pred tým ako ma vyvolala náhodou k tabuli učitelka, mal som divný pocit keď som vkladal zošit do tašky, tak som sa do neho aj pozrel trocha a potom ma aj vyvolala. Neviem nejako logicky vysvetliť tieto veci ale proste viem že to tak bolo, bol to taký pocit.
Potom som mal asi najväčšie štastie na maturite :-) vytiahol som si tie najľahšie otázky a aj napriek tomu že som bol solídny 3jkár zmaturoval som na samé jednotky a jednu trojku :-) Učitelia tomu nechceli veriť, ale stalo sa.
Potom som mal šťastie pri výbere vysokej školy, viacmenej šťastnou náhodou som si vybral tú školu na ktorej som teraz a som rád že sa tak stalo. Bola to najlepšia voľba aj keď som to zo začiatku netušil. Lebo táto škola ma skutočne baví a učím sa to, čo budem v živote potrebovať a mám pocit že je je to ono. Najlepšie na tejto škole sú ľudia, nieje to možno najprestížnejšia univerzita v našej malej krajine (posiatej univerzitami :-) ) ale čo sa tíka ľudí, tak tuto sú skutočne vinikajúci. Počínajúc dekanom fakulty až po domovníčku na bloku sa všetci správajú ústretovo (až na niektoré vínimky ) a to si myslím že je to najlepšie čo ma mohlo stretnúť.
A čo sa tíka skúšok? ja niekedy až neverím tomu, ako môže mať jeden človek toľko štastia ako mám ja. V prvom ročníku som sa ešte poctivo učil, ale potom som zistil že mi to nejako ide samo. Tak som sa začal učiť menej. A šlo to ľahko, celé doterajšie 4 roky. Náhodou, som vždy z najťahších predmetov vychytal najľahšie termíny, náhodou sa mi podarilo ukecať aj najneukecaťeľňejších profesorov na našej škole. Náhodou vedľa vždy sedel spolužiak, od ktorého som to mohol opísať. A to mi neuveríte často sa mi stalo že večer pred skúškou som si prechádzal presne tie príklady ktoré sa objavili na skúške.
Takisto ako na skúškach som mal štastie čo sa tíka práce, nerobil som prácu ktorá by pre mňa nebola prínosom, alebo ktorá by ma nebavila, vždy som natrafil na takú prácu ktorá bola dobre platená, zaujímavá a bavila ma. Napríklad ako som sa dostal k práci ktorú robím teraz, podieľam sa na návrhu a tvorbe informačného systému pre firmu, s ktorou prichádza do styku každý obyvateľ tejto kajiny. A dostal som sa k tomu pre to že by som bol najlepší? nie. dostal som sa k tomu lebo som mal šťastie, lebo ako bakalársky projekt som si zvolil projekt ktorý viedol človek, ktorý sa rozhodol že mi dá šancu. A teraz mám najlepšiu prácu akú som kedy mal, a najlepšieho nadriadeného akého by som si mohol želať. A to všetko vďaka náhode, vďaka štastiu. 
Keby sa mi to stalo raz, alebo dvakrát tak by som tomu nevenoval pozornosť, ale deje sa mi to celý život. Neviem čím to je, mám pocit že ma "ten hore" má asi rád, som mu za to vďačný ja ho mám rád tiež .
Proste inak si to vysvetliť neviem. Som veľmi zvedavý čo mi prinesie život ďalej aké zvláštne náhody a zhody okolností. Som istým spôsobom šťastný človek, pretože sa mi všetko darí, čo sa tíka profesionálnej roviny, v tej súkromnej to je horšie, ale čo už nemôžem chcieť aby som mal šťastie vo všetkom. No z môjho pohľadu sa to zlepšuje už si uvedomujem kde robím chyby, a snažím sa to zmeniť.
A aj vďaka tomuto všetkému verím, že má zmysel byť dobrým človekom. Má zmysel vidieť v ľuďoch tú lepšiu časť, pretože každý ju má. Môžem povedať, že nepoznám nikoho, o kom by som si myslel že je zlým človekom. V každom človeku ktorého poznám je niečo dobré, niečo kvôli čomu si toho človeka vážim. Nevravím že všetci, ktorých poznám sú dokonalý, každý má nejaké chyby, ale keď dokážeme vidieť cez ne, vidíme pod nimi to dobré čo sa v ľuďoch skrýva. 

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. hned zrana RADOST mam
    z tych tvojich pozitivnych sprav!
    vela STASTIA ti niekto zhora posiela
    tak ustojis aj neuspechu nevela..
    este si mlady chlapec-
    aj zien bude este kopec!
    UZIVAJ SI SLOBODU!
    raz budes dobre spominat-
    ked budes tu vysnenu zenu mat!
    a budes moct porovnat-
    co je lepsie:ZENA a ci SLOBODA!?
    bo ZENA - ta spat neda!?
    a SLOBODA je priatelka oddana-
    plni ti co ziadas si od rana do rana!:-
    TAK SA DOBRE MAJ-
    SLOBODY SI UZIVAJ A NEREPTAJ :-
    zober si ma k srdcu-tvoja RADOST
    publikované: 28.01.2010 06:29:28 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. savalovič
    juj, dnes si ma nesmierne potešil....ozaj, zabudla som ti povedať, že keď sa mi Matahár prvý krát pozdravil, povedala som si: ježši, to čo je za ksichta!!!!...a pol roka som sa mu vo fitku usilovne vyhýbala...jeho to ale neodradilo...:-)))
    publikované: 28.01.2010 13:18:00 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :-) joj, tak to som rád že Vás to potešilo
    :-) zaujimavy rymovany komentar, RADOST

    Matahari, no možno na tom niečo pravdy je, že by som sa mal viacej snažiť. Ale nemám rád predstavu že by mal niekto pocit že ho obťažujem. Zvikol som sa riadiť podľa toho, že keď ma niekto vidieť neche tak sa vnucovať nebudem.
    publikované: 28.01.2010 15:26:44 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. NO VIDíŠ
    Myslím, že ľudia si svoju životnú story vytvárajú sami, niekedy s pomocou šťastia, niekedy bez neho.Podľa mňa, šťastie praje viac
    dobrým ľuďom, aj keď často sa stretávam s opačným názorom, reči
    typu, bože on nikdy nikomu nijako neublížil a takto dopadol, nemusím.Vedieť si priznať svoje chyby, prešľapy a dokázať zamyslieť sa sám nas sebou je najlepšia cesta ako v prvom rade pochopiť seba samého. Nemám rada ak sa ľudia analyzujú až príliš, to už potom zaváňa niečím iným, ale je fajn, že si uvedomuješ, kde si možno niečo spravil zle...
    Ale je pravda, že ak natrafíš na človeka blbca, tak neplatí absolútne nič.
    Záverom: ďalej si užívaj to čo máš, veď sám si napísal, staré dobré známe, že človek nikdy nemá všetko,resp. šťastie vo všetkom...
    a žien, tých je veľa, veď nemáš 50 rokov, takže tvoj okruh je široký.
    publikované: 28.01.2010 15:29:10 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Saval
    čo sa týka vzťahoch asi nikdy nie si spokojný, stále hľadáš, očakávaš niečo viac....možno by si si mal zamyslieť nad tým, že to viac môžeš si dosiahnuť , či vybudovať len v ustálenom dlho trvajúcom vzťahu . Neviem ani ja len si myslím :)
    publikované: 28.01.2010 16:59:46 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ak máš také šťastie
    prečo sa nedáš na hazard?
    publikované: 28.01.2010 20:12:43 | autor: Cinamonikos (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Saval====
    Šťastie ma sprevádzalo už odkedy si pamätám... verím, že má zmysel byť dobrým človekom. Má zmysel vidieť v ľuďoch tú lepšiu časť, pretože každý ju má. ====nádherné myšlienky. Nech ťa nikdy to šťastie neopúšťa
    publikované: 28.01.2010 20:37:36 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. iris,
    Vieš, na vzťah treba dvoch jediné čo očakávam je niekto, koho by som mal rád a aby aj ona mala rada mňa, to je všetko čo očakávam. Mne sa to až tak veľa nezdá na to aby som mohol niečo vybudovať, by som musel prv mať s niekým ustálený a dlhotrvajúci vzťah... škoda že nik taký nieje.
    publikované: 28.01.2010 21:17:00 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  9. vasilisa26
    som rád že sa ti páčia.
    Ďakujem
    publikované: 28.01.2010 21:18:16 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. TAK
    Je pravda, že ve dvou se to táhne líp. Pred niekoľkými rokmi, som riešila presne to čo ty, chcela som niekoho a stále nič, ani ti nehovorím s akými podivnými chlapíkmi, som bola ochotná ísť na kávu, v nádeji, že ma láska postretne. A vieš ako to dopadlo, keď som bola, už asi na stej káve s človekom, u ktorého som stále nevedela na čom som, som stretla na inom mieste, celkom neplánovane niekoho, koho milujem doteraz.
    publikované: 28.01.2010 22:28:00 | autor: EMA V. (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. EMA V.
    Páči sa mi že veríš, že dobrým ľuďom praje štastie viac. Tiež si myslím že je to pravda.
    Som rád že si mi dala nejakú nádej, že sa to zmení a dúfam že ten tvoj je ten pravý. Ja až s toľkými ľuďmi na tú kávu nechodím, asi sa snažím hľadať iným spôsobom. Možno celé to moje cestovanie je iba o tom, že chcem navštíviť miesta, kde som nikdy nebol a stretnúť ľudí ktorých by som inak nestretol a veriť, že jednou z nich bude aj tá, ktorá zmení môj život. Snáď ju stretnem... raz
    publikované: 28.01.2010 23:18:30 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014