saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mám chuť...

mám chuť sa na to vysrať...
  Už posledný mesiac ani neviem čo skôr robiť, všetky veci ktoré som odkladal na neskôr si na mňa počkali a teraz sa vyžívajú v tom že ma deptajú. Sú to svine, tie odložené veci... nech čakám akokoľvek dlho sami sa nespravia. Mám strašnú chuť sa na to celé vysrať a ísť niekam preč z tohto sveta (nie sa zabiť len ísť do sveta iného) Najradšej by som žil niekde v amazónií alebo na ostrove v oceánií kde by som býval na strome a mojím jediným problémom by bolo že či bude zajtra pršať. Veľmi rýchlo by som zabudol na existenciu všetkých "úžasných" IKT technológií, pretože za 4 roky štúdia informatiky som si k nim vybudoval celkom slušnú averziu. Viem síce že bez nich by svet nefungoval, ale možno by nám bez nich bolo lepšie. Býval by som si na strome, pozoroval oceán zbieral nejaké ovocie a zeleninu... asi by som bol vegetarián, pretože nemám to srdce aby som zabil nejaké milé zvieratko a na také nemilé zvieratko by som nemal tú odvahu ho zabiť. Bol by to krásny život, nevedieť nič o internete, nič o informatike, nič o databázach, webových aplikáciách, optimalizácií, matematike, elektrotechnike ... proste nevedieť o ničom, byť hlúpy a myslieť si že za horizontom je koniec sveta, že obloha je len plátno s dierami cez ktoré pesvitá svetlo (v noci).. nevedieť o existencii iných ľudí. Možno ak by som nepoznal nič lepšie, dokázal by som byť v tom svete šťastný, ale veľmi tomu neverím. Ale určite by som bol menej nešťastný ako teraz.
  Síce je to pekná predstava, ale vrátim sa do reálneho sveta, kde mám chuť sa na všetko vykašlať, no neurobím to... Prečo?
Proste som si nejako vsugeroval že nieje správne sa predčasne vzdávať a o niečom uznám že sa to nedá až potom keď  nebudem mať síl ďalej bojovať. Nerobím to preto, že by som si myslel že po skončení školy budem mať lepšie platenú prácu, hoci to je asi fakt. Ja si nemyslím že peniaze majú nejakú reálnu hodnotu. Nerobím to ani pre to, že by som si myslel že keď skončím školu, že si nájdem niekoho komu bude na mne záležať, lebo tomu už dávno neverím.
Asi to robím iba pre to, aby som dokázal sám sebe že to dokážem, asi je to že verím že je správne nikdy sa nevzdať to posledné čo mi zostalo z mojich ideálov.

 

len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. prvá vec čo mi napadla pri čítaní bolo
    " a čo ti bráni? ísť na ostrov a bývať na storme" druhá myšlienka bola " noo asi to nebude až také zlé" a posledná bola " si na dobrej ceste ak chceš dokázať sám sebe, že nie si zybtočný a ideš si za cieľom, ktorý ešte asi ani nevieš aký presne je, dotiahneš to k šťastnému koncu" z celého srdca Ti to želám..:-)
    publikované: 04.12.2009 18:20:03 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. uplne ti rozumiem
    musim povedat,ze ti uplne rozumiem..bohuzial..nakopi sa vsetko velmi rychlo a trva to usporiadat neuveritelne dlho, ked sa to ovsem da..ale vzdavat sa netreba nikdy..mozno nie som ta prava co by to mala hovorit,pretoze ja sama niekedy neviem ci ano,ist dalej,alebo sa na vsetko vykaslat a nahovarat si,ze budem mat zivot o nieco lahsi..ale co uz..neboj..nie si sam..bojuje nas mnoho..tak skusme byt ti vitazi :)
    Prajem ti pekny vecer :)
    publikované: 04.12.2009 18:23:11 | autor: Miselka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Saval,
    vieš koľkokrát, som mala takéto myšlienky? Keď som nevedela , čo skôr, či to, čo robím, bude mať nejaký zmysel, či to bude fungovať. Nie preto, aby som čakala chválu alebo úspech, od niekoho iného. Ale pre spokojnosť mňa samej. Pre pocit dobrej a zmysluplnej práce. keď som bola v 1. semestri na VŠ /bože, ako je to dávno, možno si nebol ešte ani naplánovaný/ som chcela školu zanechať, lebo ma nenapĺňala, očakávala som niečo iné. Jeden múdry človek, nech mu je zem ľahká, mi povedal: "Nehádž flintu do žita. Načo by si ty odchádzala. Počkaj, nech ťa vyhodia. Len si užívaj slobodných bezstarostných študentských liet. Čo je v nebi psáno, to ti je do vienka dáno. " A ani neviem, ako začal 5 semester a mne sa vyjasnilo. Vedela som, čo chcem robiť a aj keď sa väčšina čudovala, čo ma ťahá robiť mužkú profesiu, neustúpila som a išla za svojim cieľom. Tak aj ty, zatiaľ ber všetko tak, ako sa ti pod nohy stavia a raz určite povieš, tak toto nie, alo toto je to, v čo som veril, že chcem robiť a budem robiť ľahko a dobre. A nikde nie je napísané, že to nemôže byť i povodie Amazonky.
    publikované: 04.12.2009 19:20:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. zaujímave
    zažila som niečo podobné pred pár rokmi. Bola som prváčka na vš, škola ma nebavila, neznášala som to tam, deptalo ma to a vš pre mňa nepredstavovala nič pekné, zaujímavé ani prospešné. zostávala som tam z 2 dôvodov: môj nový priateľ a to, že som to nechcela vzdať. O rok som prijímačky zopakovala a školu vymenila. Teraz som oveľa spokojnešia. Nestrácaj nádej v sám seba. Určite všetko zvládneš. Bojoval si s hlúpostiami ako seminárky, skúšky a nekonečné množstvo kníh niekoľko rokov, tak teraz to nevzdávaj. Možno más teraz zlé obdobie a zdá sa ti, že všetko na teba padá, ale časom to odíde a začne sa ti dariť... Tak vytrvaj . Veľa šťastia:)
    publikované: 04.12.2009 23:50:23 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ďakujem
    ďakujem za Vaše povzbudivé slová... ja to nejako vydržím, len vôbec neviem že čo príde potom...
    publikované: 05.12.2009 08:15:39 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014