saval

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chyba tu laska

Po dlhsom case stravenom v Bulharsku, mam pocit ze tu je kazdy donuteny mysliet iba na seba... a to je ten problem.

Vcera som si uvedomil, aky krasny zivot mam v porovnani s tymto tu... Aky krasny ludia ziju na slovensku. Mozno su dievcata troch tucnejsie ako tu v Bulharsku, ale ich srdcia su ine. ( aspon tomu chcem verit ).

Ked mi vcera "priatelka" (v uvodzovkach lebo priatelka sa nesprava ako kocka ladu v mojom svete) vysvetlovala ako chodi zivot tu, na Balkane. Asi zacinam chapat preco su tu ludia nestastny. Ludia tu su strasny, su stale pod tlakom a ked ma niekto priatelku, mal by kazdy den ukazovat ze ma peniaze. Ak tie peniaze nema, je celkom bezne ze aj najlepsi kamarat sa na neho vykasle a preberie mu ju. ... To je to co mi povedala, po pravde tomu neverim, lebo sa to nezhoduje s mojou predstavou sveta, alebo skvor tomu verit nechcem. Ked so si tu trocha vsimol spravanie muzov ked si zo zenou v restauracii alebo niekde vonku. Je pravdou ze ju nikdy nenechaju zaplatit a da sa to povazovat za galantne. Ale pravdou je aj to ze v tejto krajine zeny a celkovo vztahy degradovali na tovar, ktory je mozne kupit. Laska degradovala na sex a vobec sa mi to nepaci. Vela, skutocne vela muzov ktory maju peniaze a su niekde vonku so zenou sa spravaju ako prasce, do slova a do pismena. Je jasne vidiet, ze zeny su s nimi iba kvoli peniazom a oni to dobre vedia ze bez nich niesu ich zeny nic a podla toho sa k nim aj spravaju. Je to smutne a je mi skutocne luto tichto ludi, lebo tadialto cesta k stastiu nevedie. (Aj ked ja niesom ten kto by mohol povedat ze vie kadial vedie... lebo stastie mi stale unika)

Obavam sa ze ludia sa tu staraju iba o seba... je to ako v zlom sne, nikto nic nespravi pre dobro ineho. Je to jasne vidiet. Vravi sa ze zlo neexistuje, je to iba nedostatok dobra... Tak tu je ten nedostatok znacne citelny. Ludia su tlaceny na okraj svojich moznosti, a z toho sa potom aj odvija ich spravanie. Myslim ze dobro moze byt tam kde su ludia spokojny, pokial sa musia obavat o svoj zivot, o to co budu jest a odkial na to vezmu peniaze... otvara to cestu zlu, zlu ktore je vidiet vsade naokolo. Kazdy sa tu snazi obohatit a je mu jedno na ukor koho to bude. Ke d to porovnam zo Slovenskom tak u nas je to ine, ludia sa snazia aspon trocha pomahat jeden druhemu, tu ? aspon ti ktorych poznam sa o to velmi nesnazia. Podla toho co tu vidim, je clovek ktory pomaha inym tu, povazovany za slabocha, co je velmi smutne.

Som rad ze zijem na Slovensku a nie v tomto zlom sne... pre mna tento zly sen skonci za par dni (uz som si nastavil odpocitavanie hodin do odletu na telefone, teraz je to nieco okolo 130, tesi ma vidiet ako to odsypa ). Pre ostatnych, ktory tu ziju, tento zly sen neskonci. Ale pokial nevedia o tom, ze to moze byt aj lepsie pravdepodobne im to ani nevadi.

Raz som pocul celkom zvlastny nazor na nebo a peklo. Dusa vraj vzdy odide tam, kde sa bude citit dobre, dusa zleho cloveka ktory rad sposobuje druhim utrpenie odide k inym podobnim dusiam a budu si robit navzajom zle... Dusa cloveka ktory je dobry, pojde k inym dusiam dobrych ludi, lebo jej tam bude dobre. Prve nazyvame Peklom a to druhe Nebom. Ale len malo z nas si uvedomuje ze duse ktore su v pekle si to v skutocnosti neuvedomuju lebo je to miesto, ake im vyhovuje.

 


len tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. tak-saval-
    nestrácaj nádej + vieru
    a radost duši svojej daj - tak veru..
    áno
    v surovom prostredí človek zosurovie..
    ako to s priatelkou tvojou je - sám pánboh vie..
    ako to vidíš..
    bodaj by to bolo tak
    by nenaskočil si na zlý vlak..
    nuž..
    je možné aj presadnút..
    ak spolu sa neviete dohodnút..
    tak ti želám slnko v duši
    aj úsmev v tvári nech ti sluší..
    áno..
    nič sa nevyrovná skúsenosti..
    niekedy však načim zvolat:dosti!...
    publikované: 04.08.2010 11:44:01 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Saval,
    láska, aj keď jej je málo, kvitne všade. Či v palácoch, či v školách alebo chatrčiach. Kocka ľadu asi nebude, lebo by sa pod tvojou nehou roztápalo jej srdce a bola by sa vrátila do podoby, akú si poznal v SK a nebola by taká odmietavá.
    Ži a nechaj ju žiť tak, ako žiť chce. Ty jej ponúkaš raj a ona hľadá okolo toho raja tŕnie a prekročiť prah pomyselných dverí asi nechce.
    publikované: 04.08.2010 17:07:39 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tazko
    Tazko na to odpovedat... lebo nemam cim protirecit, mozem len povedat, ze mate pravdu. Ale ako budem konat, to sam neviem.
    publikované: 04.08.2010 17:35:23 | autor: savalovsky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Verím,
    že budeš konať tak, ako ti bude kázať srdce. To vždy tak býva, že srdce je silnejšie ako rozum. Informácie nám poskytnuté napovedia.
    Jasnú myseľ , pevnú vôľu a otvorené srdce ti želám
    publikované: 04.08.2010 17:50:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014